« blinkend metaal | Main | de naam van de roo... eh, stadsdichter »

28 januari 2008

bedreigd bij de pinautomaat

Door mijn feilloze spamfilter krijg ik nog maar weinig kettingbrieven, en al helemaal geen brieven meer van Archiebald Kiboto, de Nigeriaanse advocaat en procureur die 50 miljoen in depot heeft om aan mij over te maken zodra ik een klein bedrag aan deviezenbelasting heb voldaan – dus ik was heel blij met deze klassieke bangmaker.

‘Indien U ooit gedwongen wordt om geld af te halen aan een geldautomaat om daarna te overhandigen aan uw belager, weet dat ALS U UW PINCODE ACHTERSTEVOREN INBRENGT (b.v. indien uw code 1234 is dient U 4321 als code in te tikken). De machine erkent dat U de code met opzet achterstevoren hebt ingevoerd. U krijgt inderdaad het geld maar tegelijkertijd wordt de politie verwittigd dat U bedreigd of bestolen wordt. De politie kan U in dit geval dus te hulp komen. Deze nuttige informatie werd via de TV vrijgegeven en het blijkt dat slechts weinig mensen hiervan op de hoogte zijn.’

Heerlijk. De krukkige grammatica. Het lukrake gebruik van leestekens. Dat uitbundige hoofdlettergebruik, dat de psychische toestand van de makers goed weergeeft. En natuurlijk de prachtige trekkebenende vertaling naar het Nederlands, vanuit god weet welke taal.
Kortom: ik was in een opperbest humeur door dit prachtexemplaar, ik las hem nog eens genietend over, en toen ging ik fantaseren. Ik stond bij de pinautomaat, met een pistoolloop in mijn rug (of een harde vinger, je weet het nooit precies) en probeerde mijn pincode achterstevoren in te voeren. Het pistool drukte nogal pijnlijk tussen mijn tweede en derde rib, dus concentreren viel niet mee. Toen ik aan het eind was wist ik bij god niet wat ik had ingetikt.
Mijn fantasie stopte abrupt toen ik tot de ontdekking kwam dat er bij het achterstevoren invoeren van mijn pincode een soort kortsluiting was ontstaan, waardoor mijn pincode uit mijn geheugen was gewist. 2558? 8225? 8522? Ik kon vooruit noch achteruit.
Daarom deze waarschuwing (het is heel serieus en blijkt dat maar weinig mensen ervan op de hoogte zijn): PROBEER DEZE METHODE NIET! Het is een TRUC om je je PINCODE TE LATEN VERGETEN!

jaeggi om 28 januari 2008 09:44